www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

Kinek, és mikor előnyös az áthidaló hitel?

2017. március 16. - Hitelmax

Nincs elég önereje a lakásvásárláshoz?

Még nem adta el ingatlanját?

Új ingatlant vásárolna, de már a foglalóra szánt pénz is elfogyott?

 

Az áthidaló hitel jó megoldás lehet! 

Ez egy jelzálog fedezetű hitel, akkor érdemes igényelni, ha rendelkezik ingatlannal és egy másik ingatlant szeretne vásárolni, vagy építeni úgy, hogy a meglévőt még nem adta el. Így az új otthona vételárát részben, vagy egészben a meglévő ingatlan árából fizeti, de az eladás még későbbi folyamat. 

 
Az áthidaló hitel adósa egy olyan személy lehet, aki az értékesítésre szánt ingatlanban tulajdonjoggal bír, nincs tartozása egyik bank felé sem, és a célingatlanban is tulajdont szerez.

 
Általában 2 év a maximális futamidő, mialatt nem kell törleszteni, viszont 2 év múlva az addig befolyó jövedelméből egy összegben fizetheti vissza a kölcsönt és kamatait. A tulajdonában lévő ingatlan értékesítéséig a bank megelőlegezi Önnek a tervezett eladásból származó bevételt, így segítve az azonnali ingatlanvásárlást, vagy építkezést.

 
A hitel összege 500 ezer forinttól, a bevonni szándékozott (eladásra kerülő) ingatlan forgalmi értékének (melyet banki értékbecslő állapít meg) körülbelül 60%-áig terjedhet. Hogy pontosan mennyi, azt a hitelbírálat során több szempont dönti el, és bankonként változhat. A maximum hitelösszeg a megvásárolni kívánt ingatlan 100%-a lehet!

 
Ha az áthidaló kölcsön futamideje alatt nem történik meg valamilyen oknál fogva az értékesítés, úgy az áthidaló hitel normál lakáshitel konstrukcióvá válik, vagyis hosszabb lesz a futamidő, és a törlesztés is elkezdődik.

 

A bank mind a már meglévő, mind a megvásárolni kívánt ingatlant jelzáloggal terheli, így a vásárlás teljes vételárát ebből tudja kifizetni. A sikeres eladást követően a befolyó pénzt a hitel kedvezményes előtörlesztésére fordíthatja.

 

Milyen alapfeltételei vannak az áthidaló kölcsönnek?

  • a hiteligénylő legyen nagykorú (18+)
  • a hitelt bejelentett munkaviszonnyal rendelkezők, legalább minimálbért kereső és azt igazolni tudó
  • magánszemélyek vehetik fel
  • nincs a KHR listán 

 



süti beállítások módosítása