www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

Időben rendeljen külföldi webshopból karácsonyi ajándékot!

2019. november 25. - Hitelmax

Problémát okozhat, ha online vásárol, és külföldi webáruházból szerzi be a karácsonyi ajándékokat. A nagyobb webáruházak kiszállítási ideje alapból is többhetes lehet, az ünnepek előtt azonban még hosszabb lehet ez az időintervallum.

A népszerű felületeken megrendelt áruknak még szezonon kívül is legalább 30 napos az átfutási idejük, karácsony környékén ez kitolódhat 50-60 napra is. Nem a külföldi raktárakból való beszerzés a gond, hanem az országhatáron belüli postánál uralkodó munkaerőhiány, illetve az ott is megnövekedett csomagforgalom. Minden évben probléma a karácsonyi csomagok kiszállítása. Nem tudhatjuk, hogy idén mi várható, de ha a karácsonyi ajándékról van szó, érdemes mindenre felkészülni. Nagyon kínos lehet, ha a gyerek játéka nem kerül a karácsonyfa alá, mert csak januárban érkezik meg. 

 

Online vásárláskor a magyar webáruházaknál rövidebb az átfutási idő. A rendelés leadása előtt ellenőrizze, hogy a vásárolni kívánt termék van-e raktáron, vagy meg kell rendelni. Amennyiben meg kell rendelni a terméket annak beérkezési ideje kiszámíthatatlan, akár hetekig is eltarthat.

Online vásárláskor nem árt, ha tisztában van a jogaival. A választott weboldalon ajánlott elolvasni: fizetés, garancia, szállítási feltételek, a webshop üzemeltető adatai, webshop üzletszabályzat, adatvédelem, biztonsági előírások. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint a szolgáltatókra vonatkozó elektronikus szerződéskötés lépéseit és kereskedelmi szolgáltatásokat a 2001. évi CVIII. törvény tartalmazza. Az elállási jog gyakorlását a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet szabályozza.

 

Ha személyi kölcsönre is szüksége van a karácsonyi ajándékok beszerzéséhez, használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Egyszerűen kiválaszthatja azt a hitelintézetet, amely a legkedvezőbb hitelt kínálja Önnek. A pénzintézet kiválasztása után, a bank munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot, így időpont egyeztetésre is van lehetősége.

Olcsóbb személyi kölcsönt kaphat, ha magasabb jövedelmet tud igazolni!

A személyi kölcsön számos előnnyel rendelkezik. Néhány százezer forinttól 10 millió forintig igényelhető. A személyi kölcsönhöz könnyű hozzájutni, átfutási ideje gyors. Fontos tudni, hogy magasabb jövedelemmel olcsóbb személyi kölcsönt kaphat! Akár 2%-kal is csökkenhet egy személyi kölcsön THM-e, ha magasabb az igazolt munkabére. Nem minden a jövedelem, további feltételek vállalásával a kölcsön kamata akár 6% alá is csökkenhet.

 

A Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora segít a legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásában. Online hiteligénylés esetén gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen! 

 

Személyi kölcsön felvételekor a bankok a hitelfelvételi feltételei eltérhetnek. Kedvezményeket kaphat, ha bizonyos elvárásokat teljesít. Gyakori, hogy a jövedelemmel, a bankszámlára érkező jóváírásokkal kapcsolatban fogalmaznak meg követelményeket a hitelintézetek. 

A munkabértől függően, akár 2%-kal is alacsonyabb lehet a személyi kölcsön THM-e. Ez 2-3 százezer forint megtakarítást is jelenthet egy nagyobb hitelösszegnél.


A jövedelem egy adott tényező, nem lehet csak úgy önkényesen megnövelni. Vannak viszont lehetőségek, amivel csökkenteni lehet a személyi kölcsön THM-ét:

  • Bizonyos bankok a kedvezményhez kapcsolódó munkabért nem kizárólag egy személytől várják el, így adóstárs bevonásával teljesíthetőek a kritériumok.
  • Egyes hitelintézeteknek nem csak a jövedelemmel kapcsolatban vannak követelményeik, hanem elvárják azt is, hogy az a banknál vezetett számlára érkezzen.
  • Vannak olyan pénzintézetek is, ahol csak havi jóváírást várnak el, a kedvezményért cserébe nem kell, hogy az igazolt jövedelem legyen. Ha az elvárt összeget bármilyen forrásból biztosítani tudja, akkor megkapja a kedvezményt.
  • Más akciós lehetőségek is vannak, hogy olcsóbb legyen a személyi kölcsön THM-e. Kedvezményt kaphat egy meghatározott számlacsomag nyitásáért, egy hitelfedezeti biztosítás megkötéséért, vagy akár egy nagyobb hitelösszeg igényléséért. Ezekhez kapcsolódhat extra költség, ezért számolja át, hogy biztosan megéri-e ezekkel a feltétekkel felvenni a személyi kölcsönt. Amennyiben az ajánlat egy bizonyos időre szól, nézze meg az akció utáni időszakot is.

A személyi kölcsön feltételei nagyon egyszerűek!

A személyi kölcsön nagyon népszerű, a legkeresettebbek a szabad felhasználású kölcsönök, emellett a piacon elérhetőek ingatlan vagy gépjármű fedezettel nyújtott személyi kölcsönök is.

Személyi kölcsön egyszerű feltételekkel

A személyi kölcsön alapfeltételei:

  • igazolt rendszeres munkabér
  • betöltötte a 18. életévét, cselekvőképes
  • bejelentett magyarországi lakcímmel rendelkezik
  • érvényes azonosító dokumentumok (személyi igazolvány vagy útlevél, jogosítvány; lakcímkártya; adókártya; munkáltatói igazolás, egyéni vállalkozó, KATA, EVA esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás a cégre és magánszemélyre is, nyugdíjas esetén nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány; bankszámlakivonat; már meglévő hitelek igazolásai)
  • saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlával rendelkezik

 

Jövedelemvizsgálat

A jelenlegi szabályozás szerint a hitelintézetek 50%-ig engedik elmenni a hitel törlesztését 400 ezer forintos jövedelem alatt, fölötte pedig 60%-ig. Személyi kölcsön igénylésekor általában el kell érnie a mindenkori minimálbér összegét. Minél magasabb jövedelmet tud igazolni, annál kedvezőbb konstrukciójú kölcsönt kaphat.

A bankok elsősorban az elsődleges jövedelmet fogadják el a személyi kölcsön igénylésekor. Elsődleges jövedelem a munkabér, öregségi, vagy korkedvezményes nyugdíj, véglegesített rokkantsági ellátás/nyugdíj, bányászjáradék, életjáradék, megbízási díj. Ha az elsődleges jövedelmekből összejön az elvárt minimum, akkor ehhez hozzá számítják még az úgynevezett másodlagos jövedelmeket, amelyek megnövelik a maximálisan felvehető kölcsön összegét. Másodlagos jövedelem a GYES, GYED, GYET, családi pótlék, házastársi tartásdíj, bármilyen családtámogatási ellátás, bónusz, bérleti díj, cafetéria, ingatlan bérbeadásból származó jövedelem (amennyiben bankszámlára érkezik). Vannak olyan bevételek, amelyeket nem fogadnak el a hitelintézetek (nem véglegesített ellátások és nyugdíjak, segélyek, rehabilitációs ellátás, közfoglalkoztatási bér).

A hitelintézet azt is ellenőrzi, hogy az adós mennyire megbízhatóan teljesíti vagy teljesítette fizetési kötelezettségeit, volt-e esetleg olyan hátralékos szerződése, ami miatt KHR-listára került. A negatív KHR státusz a legtöbb pénzintézetnél kizáró oka a személyi kölcsön igénylésének.

 

Gyors hitelbírálat

A személyi kölcsön hitelbírálata nem sok időt vesz igénybe. Akár 24 óra alatt is hozzá lehet jutni. Sok bank kedvezményekkel csábítja az új ügyfeleket, ha számlájukat átviszik hozzá. A könnyű pénzhez jutás meggondolatlan hitelfelvételt eredményezhet, ezért alaposan tervezze meg a kölcsön felvételét. A személyi kölcsön kisebb kiadásai finanszírozására nyújt megoldást, mert pár 100 ezer forinttól, 10 millió forintig igényelhető.

 

Online kalkuláció

Személyi kölcsön igénylésekor segítségére lehet a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora. Az online kalkuláció segítségével sok időt lehet spórolni, ha helyesen használja a kalkulátort. A hitelkalkulátor segítségével kiválaszthatja az Önnek legszimpatikusabb ajánlatot, és csak abba az egy bankba kell bemennie. 

süti beállítások módosítása