www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

A személyi kölcsön feltételei nagyon egyszerűek!

2019. november 20. - Hitelmax

A személyi kölcsön nagyon népszerű, a legkeresettebbek a szabad felhasználású kölcsönök, emellett a piacon elérhetőek ingatlan vagy gépjármű fedezettel nyújtott személyi kölcsönök is.

Személyi kölcsön egyszerű feltételekkel

A személyi kölcsön alapfeltételei:

  • igazolt rendszeres munkabér
  • betöltötte a 18. életévét, cselekvőképes
  • bejelentett magyarországi lakcímmel rendelkezik
  • érvényes azonosító dokumentumok (személyi igazolvány vagy útlevél, jogosítvány; lakcímkártya; adókártya; munkáltatói igazolás, egyéni vállalkozó, KATA, EVA esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás a cégre és magánszemélyre is, nyugdíjas esetén nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány; bankszámlakivonat; már meglévő hitelek igazolásai)
  • saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlával rendelkezik

 

Jövedelemvizsgálat

A jelenlegi szabályozás szerint a hitelintézetek 50%-ig engedik elmenni a hitel törlesztését 400 ezer forintos jövedelem alatt, fölötte pedig 60%-ig. Személyi kölcsön igénylésekor általában el kell érnie a mindenkori minimálbér összegét. Minél magasabb jövedelmet tud igazolni, annál kedvezőbb konstrukciójú kölcsönt kaphat.

A bankok elsősorban az elsődleges jövedelmet fogadják el a személyi kölcsön igénylésekor. Elsődleges jövedelem a munkabér, öregségi, vagy korkedvezményes nyugdíj, véglegesített rokkantsági ellátás/nyugdíj, bányászjáradék, életjáradék, megbízási díj. Ha az elsődleges jövedelmekből összejön az elvárt minimum, akkor ehhez hozzá számítják még az úgynevezett másodlagos jövedelmeket, amelyek megnövelik a maximálisan felvehető kölcsön összegét. Másodlagos jövedelem a GYES, GYED, GYET, családi pótlék, házastársi tartásdíj, bármilyen családtámogatási ellátás, bónusz, bérleti díj, cafetéria, ingatlan bérbeadásból származó jövedelem (amennyiben bankszámlára érkezik). Vannak olyan bevételek, amelyeket nem fogadnak el a hitelintézetek (nem véglegesített ellátások és nyugdíjak, segélyek, rehabilitációs ellátás, közfoglalkoztatási bér).

A hitelintézet azt is ellenőrzi, hogy az adós mennyire megbízhatóan teljesíti vagy teljesítette fizetési kötelezettségeit, volt-e esetleg olyan hátralékos szerződése, ami miatt KHR-listára került. A negatív KHR státusz a legtöbb pénzintézetnél kizáró oka a személyi kölcsön igénylésének.

 

Gyors hitelbírálat

A személyi kölcsön hitelbírálata nem sok időt vesz igénybe. Akár 24 óra alatt is hozzá lehet jutni. Sok bank kedvezményekkel csábítja az új ügyfeleket, ha számlájukat átviszik hozzá. A könnyű pénzhez jutás meggondolatlan hitelfelvételt eredményezhet, ezért alaposan tervezze meg a kölcsön felvételét. A személyi kölcsön kisebb kiadásai finanszírozására nyújt megoldást, mert pár 100 ezer forinttól, 10 millió forintig igényelhető.

 

Online kalkuláció

Személyi kölcsön igénylésekor segítségére lehet a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora. Az online kalkuláció segítségével sok időt lehet spórolni, ha helyesen használja a kalkulátort. A hitelkalkulátor segítségével kiválaszthatja az Önnek legszimpatikusabb ajánlatot, és csak abba az egy bankba kell bemennie. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelmax.blog.hu/api/trackback/id/tr1415304944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása