www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

Telket vásárolna? Hasznos információk a cikkben!

2017. május 11. - Hitelmax

Napjainkban Budapesten és vonzáskörzetében a folyamatos beépülés miatt egyre kevesebb telket lehet vásárolni, és azon belül sem könnyű megtalálni azt a bizonyosat, ami minden fontos kritériumnak megfelel. Az általános kritériumok mellett, a telekvásárlásra fordítható összeg, az építeni kívánt ház adottságai, és a sajátos igények együttesen határozzák meg, hogy milyen ingatlant szeretnénk felhúzni a megvásárolni kívánt telekre. 

Egy telek keresése időigényes munka, ezért érdemes közvetítőt fogadni interneten keresgélni, vagy megkérdezni a helyi önkormányzatot, hogy várható-e a közelben parcellázás.

Minden telket a helyszínen kell értékelni, felmérni  annak előnyeit és hátrányait. Nagyon számít a településen belüli elhelyezkedés, a megközelíthetőség, a közelben lévő tömegközlekedés, a közművek (villany, víz, csatorna, gáz, stb.) megléte, és természetesen a talaj minősége és a természetes környezeti adottságok. A talajvizet és a felszín alatti rétegeket is meg kell vizsgálni, hiszen túl homokos vagy köves talaj megnehezíti a ház alapozását.

Fontos szempont  a telek tájolása!

Hátránynak számíthat, ha a telek mélyebben fekszik, a szomszédos telkekhez képest, hiszen ilyenkor fel kell töltetni, vagy ki kell találni valami megoldást rá, mert a lejtős telken nehezebb építkezni és alapot csinálni, mint sík telken.

Az utcatérképet is érdemes megvizsgálni, hiszen fontos szempontok lehetnek még a járda megléte, a lebetonozott utca, közeli boltok, játszóterek és a szomszédok is. Érdemes utánajárni, hogy mennyire hangos az utca zaja, mennyire forgalmas az út, stb.

Kötelező utánanézni, hogy a kiszemelt ingatlan tulajdonviszonyai rendezettek-e. A tulajdoni lapon szereplő bejegyzések ellenőrzését lehetőség szerint bízzuk jogászra!

 

süti beállítások módosítása