www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

Sokat bukhat egy hitelkártyán, ha nem elég óvatos!

2017. október 16. - Hitelmax

Manapság el sem tudjuk képzelni életünket bankkártya nélkül, ami nem is csoda, hiszen nagyban megkönnyíti azt. Sokan rendelkeznek hitelkártyával is. A hitelkártya egy speciális bankkártya, amellyel a bank pénzét használja. A pénzintézet állapítja meg a hitelkeretet, ami általában a nettó kereset 2-3-szorosa. A türelmi időszak végéig, ami 45 nap, a bank pénzét kamatmentesen használhatja. Különböző kedvezmények is járhatnak a hitelkártyához, például  a vásárlások végösszegéből kaphat 1-2, vagy akár több százalékos kedvezményt is, illetve egyéb kedvezmények is járhatnak a hitelkártya mellé, ami bankonként eltérő lehet.

A hitelkártya használata nem könnyű, mert ezeket a kedvezményeket csak úgy nem adja a bank, néhány szabályt be kell tartani, mert különben nagyot bukhat egy hitelkártya használatával. Tehát csak akkor érdemes hitelkártyát használni, ha be tudja tartani a következő szabályokat:

  • mindig időben fizesse vissza tartozását
  • ne lépje túl a hitelkeretet
  • csak vásárlásra használja a kártyát

Ha Ön úgy gondolja, hogy nem tudja betartani a fent említett szabályokat, hajlamos a túlköltekezésre, nem képes betartani a határidőket, nem ajánljuk, hogy hitelkártyát igényeljen, mert valószínűleg ráfizet vele, és csak adósságokba hajszolja magát. A hitelkártya azoknak az ügyfeleknek való, akik tudatosan használják, be tudják tartani a szabályokat, precíz, pontos ügyfelek.

 

Hogyan bukhat több ezer forintot egy hitelkártyán?

  • A hitelkártya nagyon magas kamatokkal rendelkezik, ha kicsúszik a határidőből, súlyosan megfizethet érte. A THM 30% fölötti.
  • Ha akár pár száz forint is hiányzik a teljes hitelkeret visszafizetéséből, akkor is a teljes összegre kell a kamatot fizetnie a visszafizetés időpontjáig.
  • A hitelkártyával történő készpénzfelvételt nem ajánljuk, mert jóval drágább, mintha bankkártyával venne fel pénzt az ATM-ből, illetve a tranzakciót már a végrehajtás pillanatától kamat terheli.  2,25%-3,10%-os díjat számítanak fel a bankok.
  • Ha egy banki termékhez hitelkártyát ajánlanak Önnek, de Ön nem kívánja használni, ne fogadja el, ugyanis a nem aktivált hitelkártya esetén is lehetnek költségek (kártya díja, számlafizetési díj, stb.).

 

 

süti beállítások módosítása