www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

Az ATM biztonságos használata

2017. július 25. - Hitelmax

Napi szinten használja mindenki bankkártyáját fizetésre, pénzfelvételre. Azonban nem árt óvatosnak lenni, főleg  pénzfelvétel közben!

 

Nézzünk néhány dolgot, melyekre mindenképpen figyeljen oda, ha pénzt vesz fel ATM-ből!

 

Az ATM használata előtt alaposan nézze át a készüléket, hogy nincs-e rajta valami szokatlan dolog, esetleg rongálás nyoma nem látszik-e, vagy nincs-e hibaüzenet a képernyőn, stb. Ha ilyen, és ehhez hasonló dolgokat tapasztal, azonnal jelentse a bankfiókban. Ha az már esetleg nincs nyitva, hívja fel az ATM-en található ügyfélszolgálati telefonszámot.

 

Legyen óvatos és gyanakvó, ha esetleg gyanús személyt lát ólálkodni az automata körül, vagy, ha valaki túl közel áll Önhöz. Mindig úgy álljon az automatánál, hogy ne láthassák PIN-kódját, próbálja eltakarni a billentyűzetet, mikor beüti a kódot. Illetve, azt is érdemes diszkréten kezelni, hogy mennyi pénzt vesz fel. Semmi esetre se az automatanal számolja meg! Inkább egy félreeső helyen, távol az ATM-től, vagy otthon, vagy kocsiban, stb. A tranzakció befejeztével, ne felejtse el azonnal eltenni kártyáját, a felvett pénzt, illetve a bizonylatot! 


Ne bízzon a segítőkész idegenekben! Ha az ATM-nél bármiféle fennakadás történik, és egy idegen próbál segíteni Önnek, legyen nagyon óvatos. Gyakran előfordul, hogy  a visszaélések elkövetői banki alkalmazottnak adják ki magukat, és így próbálják megszerezni a bankkártyát. Nagyon  fontos, hogy a bankkártyáját ne adja ki kezéből, és PIN-kódját ne árulja el senkinek. 

 

Ha bármi olyan problémája van, ami telefonálást igényel, ne hagyja, hogy egy idegen telefonáljon Ön helyett, mert nem tudhatja milyen számot hívott, és, hogy ki van a vonal túlsó végén, így könnyen illetéktelenek számára adhat ki bizalmas adatokat. Ha Ön beszél az ügyintézővel, arra mindenképpen figyeljen oda, hogy PIN-kódját ne adja meg, mert ilyen esetekben, azt sohasem kérhetik Öntől. Ha mégis így történne, Ön visszaélés áldozata lett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelmax.blog.hu/api/trackback/id/tr7012689343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása