www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

Ingatlanvásárlási tippek!

2018. április 03. - Hitelmax

 

A pénzügyi bizonytalanság jelentősen megfontoltabbá tette az ingatlanvásárlók nagy részét, azonban a banki kamatok csökkenése miatt, sokan rájöttek, hogy az ingatlanvásárlás kiváló befektetés lehet. Az új szocpol a CSOK is hozzájárulhat a növekedés tartós fennmaradásához.

 

Mielőtt belefogna a lakásvásárlásba érdemes végiggondolni pontosan mire is van szüksége. Hány szobás lakást szeretne, hányadik emeleten, szüksége van-e kertre, garázsra, milyen közlekedési eszközzel jár, stb.  

Sokakat foglalkoztató kérdés, hogy megéri-e egy új építésű ingatlanba fektetni, vagy inkább a használtak közül válasszon és azt újítsa fel.

 

A lakásvásárlás legfőbb tényezője az ár!

  • Sok vevő inkább az alacsonyabb árfekvésű lakásokat keresi, érdemes azonban utánajárni, hogy mitől lehet egy ingatlannak kiemelkedően kedvező az ára.
  • Amennyiben a vételár egy részét banki hitelből, kölcsönből kívánja megfizetni, érdemes megvizsgálni a bankok hitelezési ajánlatait, szerződési feltételeit.
  • Érdemes azzal is számolni, ha hitelt vesz fel, hogy havonta mennyi pénzt visz el a számlák kifizetése, illetve a családi költségvetésnek a törlesztőrészletet is állnia kell.
  • Fontos körültekintően megvizsgálni az ingatlan műszaki állapotát, mert a hibák bizonyítása a későbbiekben jelentős nehézségekkel járhat.
  • Mindenképpen érdemes kikérni a tulajdoni lapot, amin az ingatlan hivatalos adatai találhatók, hitel bejegyzések, szolgalmi jogok.

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelmax.blog.hu/api/trackback/id/tr6113803548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása