www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

2017. júliustól változott az LTP!

2017. július 10. - Hitelmax

 

Egy új jogszabálynak köszönhetően, júliustól még kedvezőbb lesz az LTP!

 

Ez a változás vélhetően az ingatlanpiacra is  pozitív hatással lesz. Feltehetően többen kötnek majd LTP szerződést, és  többen vágnak bele lakástakarékon keresztül az ingatlanvásárlásba, felújításba, vagy építkezésbe.

 

A lakástakarékpénztárnak, eddig is számos előnye volt:

  • Már néhány ezer forinttól elindítható egy lakástakarékpénztár szerződés.
  • A maximális befizetés  20ezer forint.
  • Az állam évi 30%-kal, de legfeljebb 72ezer forinttal támogat, amit nem kell visszafizetni. Az évi 72ezer forintos állami támogatás, a havi 20ezer forintos befizetéssel érhető el.
  • Ha egy családon belül több LTP szerződést kötnek, ez az összeg megtöbbszörözhető.
  • Minimum 4, maximum 10évre köthető. 

 

Fontos!

A különböző hitelintézetek lakástakarék kínálatai között eltérések lehetnek, főleg a szerződéskötési díjban. Hogy biztosan a legkedvezőbbet válassza ki, körültekintően nézze át a választékot! Ha anyagi helyzete megengedi, érdemes a 20ezer forintos befizetést választani, mert ezzel érhető el, a legmagasabb állami támogatás. Ha ezen felül is tud még takarékoskodni, kössön egy családon belül több szerződést, mert ezzel meg tudja többszörözni az állami támogatást. 

 

Mit lehet kezdeni a megtakarítással a futamidő lejárata után?

  • Az összeg felhasználható, természetesen csak lakáscélra.
  • A szerződés meghosszabbítható.
  • A megtakarított összeg mellé hitelt is lehet felvenni. Ez egy jó megoldás a lakásvásárlóknak, mert helyben megoldható a hitelfelvétel, és általában a feltételek is nagyon kedvezőek.

 

Fel lehet-e használni az LTP-t a futamidő lejárata előtt?

A hitelt a megtakarítási időszak közben is fel lehet használni. Ezt áthidaló kölcsönnek nevezzük, amelyekből a törvénymódosítás miatt több kerülhet megtakarításban az ügyfelekhez, erről lejjebb olvashat bővebben. 

 

Mire használható fel az LTP?

Kiutalás után, 18 hónapon belül kell lakáscélra felhasználni a megtakarítást. Ebbe nagyon sok minden beletartozik. Például a szobák rendbehozásától; a fürdő, konyha felújításán át; akár lakásvásárlásra; építésre; vagy esetleg lakáshasználati jog megváltására egy nyugdíjas otthonban.

 

NÉZZÜK A VÁLTOZÁSOKAT!

Több hitel
A lakástakarékpénztárak a pénzállományuk eddigi maximum 75%-a helyett, most 90%-át fordíthatják áthidaló kölcsön kifizetésére. A 10%-ot pedig, készpénzben, vagy biztonságos értékpapírban kell tartani.


Rövidül a kiutalási időszak

Eddig 3hónapot kellett várni, a futamidő vége után, míg kiutalták a megtakarítást. Júliustól ez az időszak 2 hónapra módosul.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelmax.blog.hu/api/trackback/id/tr1412654621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása