www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

Milyen buktatói lehetnek, ha hitelből vásárol új építésű ingatlant?

2018. április 09. - Hitelmax

Az alacsony hitelkamatoknak, illetve a CSOK-nak köszönhetően sokan vágnak bele a lakásvásárlásba. Budapest frekventáltabb környékein igencsak megnőttek a négyzetméter árak, főleg, ha új építésű ingatlanról van szó. A hitelkamatok alacsonyak, viszont hitelhez jutni nem könnyű, meg kell felelni számos banki követelménynek.

 

Ha új építésű ingatlan szeretne hitelből vásárolni, a következőkre mindenképpen érdemes odafigyelni:

  • A lakáshitelt évtizedre választja, ne hamarkodja el a döntést!
  • Ha teheti, hosszú távon rögzített kamatú, és minél rövidebb futamidejű hitelt válasszon, mert ekkor csökkentheti a kockázatokat!
  • Ha változó kamatozású lakáshitelt választ ne feledkezzen meg arról, hogy ezeknek a hiteleknek a kamata változhat, vagyis a havi törlesztőrészletek nagysága is gyakran módosulhat.
  • Budapest kedvelt környékein 610ezer forintos négyzetméterárral is találkozhat!
  • Néhány millió forintnál több önerőre van szüksége. Az egyik megoldás lehet, ha előre gondolkodik, hogy néhány év alatt lakástakarék szerződések kombinációjával összejöhet az önerő. Másik megoldásként szóba jöhet, hogy sikerült értékesíteni a már meglévő ingatlanját és ennek az árát visszaforgathatja az új lakásba.
  • A hitelhez jutás sem könnyű! Számos banki követelménynek meg kell felelni (jövedelem, munkaviszony, ingatlanfedezet, stb.), illetve azt se felejtse el, hogy elköteleződik a hitelt adó bank felé. Többek között számlát kell nyitnia a banknál, oda kell utalnia a jövedelmét, esetleg néhány csoportos beszedési megbízást is teljesítenie kell, valamint a bank egyéb termékeit is igénybe kell vennie, ilyen lehet például egy biztosítás.
  • A vételáron felül gondolni kell az egyéb kezdeti költségekre is (banki költségek, ügyvédi költség, közjegyzői díj, stb.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelmax.blog.hu/api/trackback/id/tr2113820456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása