www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

Személyi kölcsönt venne fel? Ezt mindenképpen tudnia kell!

2017. november 30. - Hitelmax

A személyi kölcsönök népszerűsége egyre nagyobb, ami valószínű egyre alacsonyabb kamatainak köszönhető.  Idén 50%-kal több személyi kölcsönt vettek fel az emberek, mint tavaly. Személyi kölcsönhöz viszonylag egyszerű jutni, mert nem kell hozzá ingatlanfedezet. Előnye, hogy bármire elkölthető, alacsony a kamata, és, ha minden szükséges dokumentummal rendelkezik, és hitelbírálata pozitív, akár néhány órán belül számláján lehet az igényelt összeg. 

A személyi kölcsönökről tájékozódhat személyesen a bankfiókokban is, de ha van internet kapcsolata, és időt is szeretne nyerni, egyszerűbb, ha interneten teszi ezt, akár a mi oldalunkon is kalkulálhat. Nem kell mást tennie, mint kitölteni a megjelenő űrlapot, és kalkulátorunk a legkedvezőbb hitelajánlatokat fogja Önnek mutatni. 

 

A személyi kölcsön felvételének alapvető feltételei

  • Életkor: Általában az alsó korhatár 20-23 év, a felső pedig 70-75 év, de ez bankonként eltérő lehet. Ha annál a hitelintézetnél, ahol kölcsönét szeretné felvenni nem tudja teljesíteni az elvárt életkort, egy adóstárs bevonását kérheti a bank.
  • Jövedelem: A személyi kölcsön felvételéhez jövedelmének el kell érnie legalább a mindenkori minimálbért. A jövedelem típusa is fontos, mert máshogy bírálják el, ha az saját cégből származik, vagy, ha alkalmazotti munkaviszonyban van. A jövedelem 30-40%-a lehet a hitel törlesztőrészlete. A jövedelemelvárást növeli minden olyan hitel, amiben adósként, adóstársként, kezesként szerepel.
  • Munkaviszony: Alkalmazotti munkaviszony esetén 3-12 havi, határozatlan idejű munkaviszony szükséges. Nem lehet próbaidőn, sem felmondás alatt.
  • Bankszámlakivonat: A hitelbírálathoz 3 havi bankszámlakivonat szükséges. 
  • KHR: Minden esetben ellenőrzik, hogy nem szerepel-e a KHR listán (régi nevén BÁR lista). 

 

Mi jellemzi a személyi kölcsönök kamatát, THM-jét?

Személyi kölcsön esetében, jelenleg, átlagos jövedelemmel, 11-13%-os THM (teljes hiteldíj mutató) érhető el. A személyi kölcsönöknél a fix kamatozású hitelek vannak többségben. Különböző kedvezményeket kaphat, ha bankszámláját aktívan használja. 

 

Előtörleszthető-e a személyi kölcsön?

A szabályok értelmében a hitelfelvevő minden esetben élhet előtörlesztési jogával. Előtörlesztés után a bank az előtörlesztett összeg arányában csökkenti a hitel teljes díját az eredeti futamidő szerinti hitelkamattal, és egyéb költségekkel együtt. Előtörlesztési díjat számolhat fel a hitelintézet, ha az előtörlesztés olyan időszakra esik, amikor a hitelkamat fix.

Így alakul az előtörlesztési díj az előtörlesztés időpontja és a hitelszerződés szerinti lejártának időpontja közötti időtartam szerint:

  • ha ez több mint 1 év, akkor az előtörlesztett összeg 1%-a a díj
  • ha kevesebb mint 1 év, akkor az előtörlesztett összeg 0,5%-a a díj
  • egy évben egyszer maximum 200 000 forintig 0 forint a díj

 

Személyi kölcsön felvételekor kötelező-e a bankszámlanyitás?

Ha jövedelme nem folyószámlára érkezik, mindenképpen bankszámlát kell nyitnia, annál a banknál, ahol a kölcsönt felveszi.

Nem kötelező bankot váltani a személyi kölcsön felvételéhez, viszont, ha bankszámlát nyit a hitelintézetek kedvezőbb kamatot adnak, ha jövedelmét oda utalja, illetve egyéb szolgáltatásokat is igénybe vesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelmax.blog.hu/api/trackback/id/tr4413406971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása