www.hitelmax.hu

hitelmax

hitelmax

Fontos tudnivalók a hitelkártya helyes használatáról!

2018. április 03. - Hitelmax

A hitelkártyával nem a saját megtakarítását használja, hanem a bank hitelkeretét, azaz a bank pénzét. A hitelkeretet a bank állapítja meg, ami általában a nettó kereset két-háromszorosa. És ráadásul kamatmentesen használhatja az úgynevezett türelmi időszak végéig, ami általában 45 nap. Ez idő alatt valóban nem számol fel semmilyen díjat a bank a hitelkeret erejéig elköltött pénzért. Mivel a bank pénzét használja, kamatozhat a fizetése a türelmi időszak végéig. 

A hitelkártyákhoz még különböző kedvezmények is járnak. Ez általában 1-2 vagy akár még ennél is nagyobb százalékos jóváírást is jelenthet a vásárlás végösszegéből. Gyakorlatilag ennyivel olcsóbb minden, amit hitelkártyával vásárol.

Ha betartja a hitelkártya használatának szabályait, az összes jóváírással, kedvezménnyel és kamattal együtt, akár több tízezer forintot is megtakaríthat évente.

Ha egy hitelkártya ennyi kedvezménnyel jár, felmerülhet a kérdés, hogy ez miért éri meg a bankoknak?

A válasz egyszerű. A bank a hitelkártyáért éves, vagy havi díjat számol fel, értékesíthet más banki termékeket a hitelkártya-birtokosoknak. Persze azokon is sokat keres a bank, akik nem fizetik vissza időben a tartozásukat, vagy más hibát követnek el, például túllépik a hitelkeretüket, vagy készpénzt vesznek fel. Ezekért a hibákért drágán megfizethetnek.

Tehát akkor éri meg, hogy hitelkártya-birtokosok legyen, ha precíz, pontos, ügyfél tud lenni, mert különben a hitelkártya csak ráfizetés.

 

Amit be kell tartanunk, ezzel kapcsolatban:

  • Mindig időben fizesse vissza a tartozást!
  • Ne lépje túl a hitelkeretet!
  • Ne használja készpénzfelvételre a hitelkártyát, csak vásárlásra!

Mint már említettem csak abban az esetben lesz kamatmentes a vásárlásra felhasznált összeg, ha a hitel teljes összegét visszafizeti a türelmi időszak végéig. Ezen segíthet ha például beszedési megbízással fizeti a tartozást, így a türelmi időszak vége előtt automatikusan levonják számlájáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelmax.blog.hu/api/trackback/id/tr7013803574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása